Op zaterdag 4 november 2023 geven we het startschot van de FilmClub voor tieners (12+). De FilmClub vindt plaats in jeugdhuis De Cramme en begint om 10 uur. De ingeschreven deelnemers kozen samen de datum en het tijdstip van het startmoment.

“Tijdens dit startmoment bepalen de tieners het verdere programma voor het schooljaar 2023-2024. We plannen in elk schooljaar vijf filmvertoningen (inclusief het startmoment) en koppelen aan elke vertoonde film een leuke activiteit. De deelnemers kiezen met andere woorden zelf nog vier films uit het aanbod van JEF vzw”, licht schepen van Jeugd en Cultuur Gunter Van Campenhout toe.

De FilmClub is een jeugdcultuurproject van de Jeugddienst en de bibliotheek. Zij werken hiervoor samen met Cultuurconnect en JEF vzw. De organisatie van een filmclub is één van de ondersteunende projecten die Cultuurconnect aanbiedt aan de deelnemende bibliotheken van het pilootproject Cinébib.

“Omdat onze bib vorig jaar één van de pilootbibliotheken was van Cinébib (de filmstreaming van Cultuurconnect), voorziet Cultuurconnect budget voor de oprichting van een filmclub en kunnen we dus gratis films kiezen uit het aanbod van JEF vzw. Bedoeling is om naast de startfilm nog maximum vier films te kiezen uit de tien films binnen dit aanbod”, voegt schepen Gunter Van Campenhout toe.

Met de FilmClub bouwt de gemeente, naast de reeds bestaande tienerwerking tijdens de zomermaanden, ook aan een actieve werking voor deze doelgroep tijdens het schooljaar.

“Bij elke vertoning voorzien we een versnapering en na het bekijken van de film, koppelen we een activiteit gelinkt aan de film. Dit kan een spel zijn, maar ook een workshop of zelfs een ontmoeting met een acteur, …”, zegt de Jeugd- en Cultuurschepen.

De film die zaterdag wordt vertoond is The Grand Budapest Hotel, een film uit 2014 geschreven en geregisseerd door Wes Anderson, met Ralph Fiennes in de hoofdrol.
“Ben jij zot van film? Kijk je graag verder dan de zoveelste James Bond of Star Wars? Dan is de FilmClub vast iets voor jou! Wil je nog aansluiten? Neem dan heel snel contact op met de Jeugddienst of de bibliotheek, of kom op 4 november eens een kijkje nemen”,
besluit schepen Gunter Van Campenhout.

Praktisch