Werken fietspad Nieuwstraat (STE) gestart

Eind augustus is men in Stekene gestart met de aanleg van een fietspad in de Nieuwstraat en Stekenestraat. Gemeentebelangen ijverde hier reeds lang voor, en is blij dat alle obstakels uit de weg zijn geruimd en dat men begonnen is met de aanleg.

“Er komt een nieuw fietspad tussen de kruispunten met de Zavelstraat en de Kleine Dauwstraat”, licht schepen voor mobiliteit Kris Van Duyse (GeBe) toe, die er nog op wijst dat het een van de meest gebruikte wegen is door schoolgaande fietsers in Stekene. Aan de ene kant van de weg ligt bovendien een industriezone, waardoor er ook heel wat vrachtwagens passeren. Als alles goed gaat zijn de werken voor het eind van dit jaar klaar. 40 % wordt gesubsidieerd door de provincie Oost-Vlaanderen.

Ook burgemeester Stany De Rechter (GeBe) is opgetogen. “Het doet altijd deugd als er eindelijk aan iets kan begonnen worden wat vooraf wat tegenkanting kreeg”, zo stelt hij. “Dat was het geval met dit fietspad, en ook rond Het Kloosterhof kwam wat bezwaar. Ook dat is nu gelukkig van de baan, zodat onze kinderen van de kunstacademie binnenkort zullen kunnen verhuizen naar een nieuw gebouw.”