Stekens infomagazine Uitstekend steekt in een nieuw jasje

Op maandag 2 en dinsdag 3 januari 2023 valt de vernieuwde Uitstekend, het informatieblad van de gemeente Stekene, in de brievenbussen van de Stekenaars.

“We zetten het nieuwe jaar in met een vernieuwde Uitstekend. Ons informatiemagazine, dat wel dezelfde naam blijft dragen, ziet er niet alleen anders en frisser uit, ook inhoudelijk is het één en ander veranderd”, duidt burgemeester Stany De Rechter.

“We kiezen voor een heel andere ‘look and feel’, voortaan wisselen we puur informerende berichten af met verhalen van onze inwoners”, vult schepen van Communicatie Gunter Van Campenhout trots aan. “Niet alleen willen we onze burgers blijven informeren over beslissingen en acties van het gemeentebestuur, we willen ook meer verbondenheid creëren en de Stekenaar in z’n dagelijkse doen en laten in beeld brengen.”

De nieuwe Uitstekend bestaat uit verschillende rubrieken die elke editie weerkeren. Zo wordt in de rubriek ‘Actief natuurlijk’ een vereniging in de kijker gezet en in ‘Hallo’ maken we kennis met een Stekenaar. In elke editie bedanken we een Stekense vrijwilliger in de rubriek ‘Dankjewel’ en in ‘Pssst’ stellen we een Stekenaar en zijn relatie met de natuur aan je voor. Deze verhalen wisselen af met andere berichtjes, waarbij wordt verwezen naar een website voor meer informatie.

“In de rubriek ‘Samen Stekene’, verwijzend naar het participatieplatform samen.stekene.be, vind je nieuwe projecten terug en sporen we je aan om je menig te geven, je ideeën of voorstellen te formuleren en zo bij te dragen tot de beslissingen van onze gemeente”, klinkt het bij schepen van Burgerparticipatie Gunter Van Campenhout

Wie iets te vieren heeft, kan nu foto’s insturen voor de rubriek ‘Uitstekend gevierd’. Wat ook nieuw is, is de aparte, kleinere UiT in Stekene-brochure in het midden van de Uitstekend. “Omdat er altijd iets te beleven valt in onze gemeente, vind je de activiteiten en evenementen terug in een handig, uitneembaar boekje”, vertelt schepen Van Campenhout. Ook hierin worden gemeentelijke activiteiten afgewisseld met andere activiteiten van verenigingen, clubs of andere organisaties.