Stekene baadt in het licht

Naast de traditionele kerstverlichting, die telkens weer op veel bewondering kan rekenen, is het licht tijdens deze donkeredagen ook nog op andere plaatsen in onze gemeente aanwezig.

Zo werd, naar aanleiding van haar 800-jarig bestaan, de H. Kruiskerk vanaf 17 december 2021 feestelijk verlicht. Zodra de avond valt, zal deze indrukwekkend mooie verlichting te bewonderen zijn, en dit tot 17 januari 2022. Tot 20 uur kan de kerk ook binnen worden bezocht.

“Door corona kunnen we het 800-jarig bestaan van de kerk niet uitgebreid vieren, maar we wilden dit  jubileumjaar toch niet ongemerkt voorbij laten gaan”, laat schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout (Gemeentebelangen) weten. “Daarom zetten we, samen met de Kerkfabriek van Stekene, de kerk vanbinnen, maar ook buiten, een maand langletterlijk in de schijnwerpers in deze donkere dagen”.

Schepen van Onroerend Erfgoed Pieter De Witte (Gemeentebelangen) wijst erop dat door het verlichten van dit 800-jaar oude monument niet alleen het karakter van het gebouw benadrukt wordt, maar ook de centrale plaats die de H. Kruiskerk heeft in onze gemeente.

Ongeveer gelijktijdig met het uitlichten van de Heilig Kruiskerk, en op wandelafstand van de kerk, loopt van 18 december 2021 tot 8 januari 2022, in Park Zomerhuis, het lichtfestival met als thema ‘Je kan de wereld zien in Stekene!’.

Gemeentebelangen is fier dat onze mooie gemeente op zo’n manier “belicht” wordt. Beide ‘lichtprojecten’ zijn vasten zeker een bezoekje waard, tijdens een winterse avondwandeling.