Kunstacademie in Kerkstraat wordt De Kunststek gedoopt

Het oud kloostergebouw in de Kerkstraat, waar de kunstacademie na de renovatie zal intrekken, heeft een naam gekregen: De Kunststek. Dat besliste het college van burgemeester en schepenen onlangs op basis van de ideeën van de Stekenaars.

Na de renovatiewerken verhuist d’Academie Beeld van de Stadionstraat naar de Kerkstraat en zal het haar intrek nemen in het Oud Klooster.

Oud Klooster
De laatste drie zusters van ‘De Zusters van Maria van Nederbrakel’ verlieten in 2011 na meer dan 150 jaar hun klooster in de Kerkstraat. In 1860 kwam deze orde naar Stekene als onderwijszusters. Zij stichtten er de school in de Kerkstraat en hielden zich bezig met verpleging en sociaal werk.

Een naam voor de nieuwe kunstacademie
Het voormalige kloostergebouw ondergaat nu een grondige renovatie. “De renovatiewerken nemen, door allerlei omstandigheden, meer tijd in beslag dan eerst gedacht, maar dat belette ons niet om de Stekenaars al te bevragen over een naam voor het gebouw”, zegt schepen van Onderwijs Pieter De Witte.

“We vroegen onze inwoners naar ideeën voor een geschikte naam voor de nieuwe academie in het kloostergebouw via het participatieplatform samen.stekene.be”, gaat schepen van Burgerparticipatie Gunter Van Campenhout verder. “En stond jouw idee al tussen de voorstellen of had je geen inspiratie? Dan kon je jouw voorkeur nog duidelijk maken met een ‘duimpje’ aan een voorstel van iemand anders.”

Niet minder dan 39 verschillende voorstellen werden gelanceerd op het platform en 112 stemmen op die voorstellen werden uitgebracht.
“Het college volgt de mening van de burger en kiest voor De Kunststek als nieuwe naam voor het kloostergebouw. Deze naam kreeg ook de meeste stemmen op samen.stekene.be”, besluit schepen Gunter Van Campenhout.

Deze naam zal ook bij de officiële opening van de nieuwe kunstacademie aan de gevel van het gebouw prijken.