In memoriam Cyriel Merckx

Gemeentebelangen heeft afscheid moeten nemen van één van de pioniers van het eerste uur. Afgelopen weekend overleed Cyriel Merckx, slechts een paar maanden na zijn echtgenote Juliette.

Bij de oprichting van Gemeentebelangen, in 1964, stond Cyriel als kandidaat op de lijst. En dat zou hij ook doen voor de verkiezingen van 1970, 1976, 1982, 1988, 1994 en 2000. Hij zetelde voor Gemeentebelangen geruime tijd in de gemeente- en OCMW-raad.

Maar er was nog zoveel meer. Bij meerdere verkiezingen was het erf van Cyriel en Juliette het centrum van de kiescampagne. Daar werden de borden ineengetimmerd en beplakt, van daaruit werden ze overal in de gemeente rondgevoerd.

Cyriel was iemand van wie je wist wat je eraan had. Recht door zee, geen blad voor de mond, maar het hart op de juiste plaats. En trouw aan zijn overtuiging en aan onze groep.

Bij hen was iedereen altijd welkom, voor een babbel en een borrel. Wie er ooit vergaderingen heeft meegemaakt, zal zich de vele, soms heroïsche anekdoten van menige kiesstrijd herinneren. Toen duur de de navergadering veel langer dan de vergadering zelf.

We willen Cyriel bedanken om wie hij was, we willen hem bedanken voor zijn jarenlange inzet voor Gemeentebelangen, voor de vele gezellige uren, voor de vriendschap, voor alles.

Aan de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en familie bieden wij ons oprecht medeleven aan.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats volgende donderdag, 24 oktober om 11u in de H. Kruiskerk te Stekene.