Gemeentebelangen blij met subsidie atletiekpiste

Afgelopen week waaide er vanuit Brussel goed nieuws binnen op het gemeentehuis van Stekene: het ministerieel besluit van minister van sport Philippe Muyters (N-VA) om een investeringssubsidie toe te kennen van bijna 180.000 euro om de atletiekpiste aan De Sportstek om te bouwen naar een kunststofpiste.

Gemeentebelangen is bijzonder verheugd met deze projectsubsidie, die bij hoogdringendheid aangevraagd werd op de gemeenteraad van maart, op voorstel van schepen van sport Lorette De Permentier (GeBe). “De atletiekclub is al lang, en terecht, vragende partij om de huidige atletiekpiste om te vormen”, zo licht De Permentier nog toe. “Dankzij deze subsidie zullen wij in staat zijn om aan onze atletiekliefhebbers de accommodatie te geven waar ze recht op hebben.”

Met deze piste krijgt de ontmoetingsplaats rond De Sportstek er nog een pareltje bij. Burgemeester Stany De Rechter (GeBe) wijst er nog op dat ook de nabijgelegen Broederschool van de nieuwe piste gebruik zal kunnen maken. Bovendien zal de piste ook meer open en toegankelijker gemaakt worden dan nu het geval is.

De infrastructuurwerken moeten wel binnen de drie jaar opgeleverd worden. “Het spreekt voor zich dat we er onmiddellijk werk van zullen maken bij de aanvang van de volgende bestuursperiode”, vult voorzitter van GeBe Bernard Van Hullebus nog aan. “Hoe sneller de piste er komt, hoe beter.”