Eerste buurtinformatienetwerk (BIN) is een feit

Het eerste buurtinformatienetwerk (BIN) van Stekene is een feit. Op dinsdag 26 februari werd het charter van BIN Stekene Oost/West officieel ondertekend door de burgemeester Stany De Rechter, BIN-verantwoordelijke inspecteur Natasja Van Wiele en BIN-coördinator Alexander Dhollander.

Wat is een BIN?

Een buurtinformatienetwerk is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt/afgebakende zone. De buurtbewoners en de politie houden elkaar op de hoogte van wat er gebeurt in die wijk. Deze informatie-uitwisseling zorgt voor een grotere sociale controle en verhoogt de meldingsbereidheid en het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners.

Nog twee buurtinformatienetwerken op komst

“Tijdens de infosessie van BIN Stekene Oost/West bleek er interesse te zijn voor de oprichting van buurtinformatienetwerken in Klein-Sinaai en Hellestraat/Koewacht. Ik ben blij dat andere buurten volgen”, vertelt burgemeester Stany De Rechter. “Een buurtinformatienetwerk verhoogt immers het algemeen veiligheidsgevoel en versterkt de sociale samenhang.”

De infosessie over de oprichting van de twee nieuwe buurtinformatienetwerken vindt plaats op dinsdag 12 maart 2019 om 19.00 uur in OC Gildenhuis, Dorpsstraat 42 in Stekene.