Cultuurcontentement: bijzonder goed rapport!

Stekene toont engagement en noteerde het grootst aantal deelnemers voor deze bevraging over cultuur over gans (!) Vlaanderen…!

Schepen van cultuur Gunter Van Campenhout mocht dan ook op dinsdag 13 maart in het Vlaams Parlement uit handen van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz een persoonlijk rapport ontvangen over het cultuurbeleid van onze gemeente, samen met 9 andere laureaten. We scoren goed: maar liefst driekwart van de deelnemers (73%) vindt dat ons lokaal cultuurbeleid er de laatste 5 jaar op vooruit gegaan is. Hier scoort Stekene trouwens ver boven de Vlaamse gemiddelden. Een resultaat waar we uiteraard heel tevreden mee zijn!

Een dikke pluim op de hoed voor het team van cultuur, evenementen & logistiek en de bib die de afgelopen jaren creatief en met visie het beleid mee vorm gegeven hebben. Het is ook een bekroning van het vele werk achter de schermen door vrijwilligers, comités en verenigingen die engagement tonen en elk op hun manier een steentje bijdragen. Door het aantal Stekense deelnemers aan de bevraging geeft het rapport ook inzichten. Het is een barometer over het ‘cultuurcontentement’ en hoe het cultuurbeleid verder mag evolueren. Het gedetailleerde rapport vind je terug op www.cultuurcontentement.be