Home » Minister opent atletiekpiste

Minister opent atletiekpiste

De nieuwe atletiekpiste in Stekene werd zaterdag officieel geopend. “Het is een toonbeeld van moed om deze investering te doen”, strooide minister Ben Weyts (N-VA) met lof.

Atletiekclub Volharding Stekene was al lang vragende partij voor een voor een piste in kunststof. “De gemeentelijke atletiekpiste bestond uit een sintelbaan met een toplaag in gravel”, zegt Erwin Vereecken van de atletiekclub. “Die toplaag voldeed niet meer aan de kwaliteitsnormen. Vanuit de Vlaamse Atletiekfederatie mochten er zelfs geen wedstrijden meer plaatsvinden.” Aan de wens voor een nieuwe atletiekbaan is het gemeentebestuur tegemoetgekomen. Het stelde aannemer Sportinfrabouw aan voor de aanleg van een kunststofpiste op dezelfde locatie bij De Sportstek. Naast de atletiekbaan in tartan is ook nieuwe infrastructuur aanwezig voor andere atletiekdisciplines zoals ver- en hoogspringen, kogelstoten en speer- en discuswerpen. 

Voor iedereen 

Zaterdag werd de nieuwe atletiekpiste in gebruik genomen. “Naast Atletiekclub Volharding en Joggingclub Stekene zijn er heel wat mensen die gebruikmaken van de atletiekpiste”, zegt een fiere schepen van sport Lorette De Permentier (GeBe). ”Joggen, lopen of sprinten zijn immers populaire en laagdrempelige vormen van sportbeoefening. Daarom bieden wij de Stekenaar nu gloednieuwe atletiekinfrastructuur aan, die attractief en uitdagend is voor zowel de beginnende als de gevorderde gebruiker. De deuren van het complex gaan ook overdag open, zodat iedere Stekenaar hier gebruik van kan maken.”

Erwin Vereecken van Volharding, die mee aan de tekentafel zat, is bijzonder opgetogen over het eindresultaat. “De samenwerking met de gemeente verliep bijzonder constructief. Bij aanvang werden we meteen betrokken. Natuurlijk moesten we een aantal moeilijke knopen doorhakken. Zo beslisten we bijvoorbeeld om geen accommodatie te voorzien voor steeple of polsstokspringen omdat die amper werden gebruikt, maar voorzagen we meer budget voor het hoogspringen.” 

Toonbeeld van moed 

Ook minister Ben Weyts (N-VA), die de opening bijwoonde, was onder de indruk van de infrastructuur. “Het is een toonbeeld van moed om deze grote investering te doen”, zei Weyts. ”Deze investeringen aan de basis zijn nodig om ons topsportbeleid gestalte te geven. De coronacrisis heeft ook duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om in je buurt goed uitgebouwde
sportmogelijkheden te hebben.” Aan de nieuwe atletiekpiste hangt een prijskaartje van ruim 875.000 euro. Van de Vlaamse overheid krijgt Stekene een subsidie van bijna 180.000 euro. 

Bron: Het Nieuwsblad – Tim Van Landeghem